Instelbare Technologie Gebruiken


 • Bovenste diagram laat zien hoe lichte druk wordt uitgeoefend op een instelbaar membraan om laagfrequente geluiden op te vangen; de onderste laat zien hoe meer druk wordt uitgeoefend om hoogfrequente geluiden te horen.

  Schakel eenvoudig tussen het luisteren naar hoge en lage frequenties.

  Instelbare membraantechnologie is een 3M uitvinding die helpt om auscultatie van een patiënt gemakkelijker en effectiever kan maken. Het laat u verschillende soorten geluiden horen, simpelweg door de druk die u uitoefent op het borststuk van uw 3M™ Littmann®-Stethoscoop aan te passen.

  Nagenoeg alle Littmann stethoscopen hebben minstens één instelbaar membraan. (De uitzonderingen: elektronisch, pediatrische- en babymodellen.) De instelbare technologie verwijdert nagenoeg de noodzaak om het borststuk te verwijderen, om te draaien of te herpositioneren om verschillende geluiden te horen.

  Terwijl andere stethoscoopmerken moeten worden losgeschroefd en membranen en kelken moeten worden vervangen, zijn Littmann stethoscopen ingesteld op gemak en eenvoud.

  Om laagfrequente tonen te horen, leg het borststuk zachtjes op de patiënt neer. In deze positie komt het membraan los van de huid, waardoor het laagfrequente geluiden kan resoneren.

  Om hoogfrequente tonen te horen, voer lichte druk uit op het borststuk. Door druk uit te oefenen op het borststuk, wordt de bewegingsvrijheid van het membraan beperkt. Dit blokkeert (of dempt) laagfrequente geluiden waardoor u hoogfrequente geluiden kunt horen.