Banner 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop

3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop

Een nieuwe klasse van helderheid.

Meer informatie

Luister zoals nog nooit tevoren.

 • Close-up van auscultatie op de borstkas
  Tot 40x versterking

  De uitstekende akoestiek van onze stethoscoop van cardiologiekwaliteit klinkt nu nog beter, met tot 40x versterking (op piekfrequentie, in vergelijking met analoge modus). Het waarnemen van subtiele geluiden om u te helpen de juiste diagnose te stellen is nu nog eenvoudiger.

 • Behandelaar ausculteert naar longgeluiden
  Actieve ruisonderdrukking

  Onderdruk storende geluiden die vaak voorkomen in hectische omgevingen met onze actieve ruisonderdrukkingstechnologie. Deze technologie kan u helpen beter te horen door ongewenste omgevingsgeluiden te onderdrukken, zodat u beter kunt horen wat belangrijk is: uw patiënten en hun lichaamsgeluiden. Hoor het verschil

 • Close-up van behandelaar met stethoscoop in de oren
  Oordopjes met een zachte afdichting

  Onze vastklikkende oordopjes met een zachte afdichting vormen zich naar de oren om een uitstekende akoestische afdichting en comfortabele pasvorm te bieden. Hierdoor kunt u met vertrouwen en comfort luisteren.

 • Behandelaar houdt 3M Littmann CORE digitale stethoscoop tegen de borstkas van een man
  Meerdere luistermodi

  Met een enkele knop kunt u razendsnel schakelen tussen de analoge en versterkte luistermodus, overeenkomstig uw behoeften. En dankzij de twee instelbare membranen (volwassenen en pediatrisch) kunt u luisteren naar geluiden met hoge en lage frequentie zonder het borststuk te verplaatsen.

 • Behandelaar ausculteert en toont app op tablet aan man
  Verbindt met Eko Software

  Bluetooth® draadloze connectiviteit geeft de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop de mogelijkheid om te koppelen met een verscheidenheid aan mobiele apparaten, zodat u geluiden kunt visualiseren, opnemen en opslaan met één druk op de knop.

 • Behandelaar ausculteert de borstkas van een jonge en kijkt naar de app on een telefoon
  Ontworpen voor comfort.

  Met een gehoekte headset die is uitgelijnd met de oorkanalen voor de juiste pasvorm en een borststuk dat u kunt vasthouden zoals u wilt, is de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop ontworpen voor comfort tijdens het onderzoeken van uw patiënten.


Blauwe gradiënt bannerafbeelding
Probeer de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop vandaag

Koop nu bij een geautoriseerde distributeur


Instructievideo's voor de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop

 • Close-up of een Littmann CORE digitalestethoscoop die wordt gesynchroniseerd met mobiele EKO-app
  Productoverzicht- en installatievideo voor de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop (2:54)

  Meer informatie om u op weg te helpen met uw 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop.

 • Behandelaar met Littmann digitalestethoscoop, kijkt naar live gegevens in de mobiele app
  Video over AI-ruisanalyse op de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop (0:45)

  Ontdek hoe de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop kan helpen bij het detecteren van hartruis met behulp van de kunstmatige intelligentie (AI).

  Slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar.

 • Behandelaar met een laptop kijkt naar de live telehealth auscultatievideo op de laptop
  Video over live telehealth auscultatie met de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop (1:14)

  Kijk en ontdek hoe u live telehealth onderzoeken kunt uitvoeren met de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop.

  Slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar.


 • 3M Littmann CORE digitale stethoscoop verbonden met Eko-software op een telefoon.

  Registreer. Analyseer. Deel.

  Doe meer dan ooit tevoren met draadloze connectiviteit. De door de FDA goedgekeurde 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop werkt met Eko-software op iOS- en Android-apparaten, waardoor u een HIPAA-compatibel middel hebt om opnames van 15, 30, 60 of 120 seconden op te slaan en te noteren in een beveiligd dashboard. Creëer een bibliotheek met hartgeluiden om het verloop van een ziekte te volgen of voor onderwijsdoeleinden, of deel uw opnames veilig met collega's. Gebruik bovendien Eko Artificial Intelligence om te helpen bij de detectie van hartgeluiden (abonnement vereist; slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar).

  Downloaden met de app

  Downloadknop in de App Store. Downloadknop met Play Store-logo.


Meer informatie over Littmann stethoscopen

Lees de nieuwste blogartikelen over Littmann stethoscopen

blauwe banner voor de 3M Littmann website
Laten we contact houden.

Blijf bij met e-mails over Littmann® stethoscopen.

MELD U NU AAN
sluiten  
 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Submit

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Veelgestelde vragen over de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop

STETHOSCOOP EN DIGITALE ACCESSOIRE

 • De 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop is de meest geavanceerde Littmann stethoscoop tot dusver. Deze is voorgemonteerd met een 3M™ Littmann® Cardiology IV™ stethoscoop en een CORE digitale accessoire. De CORE digitale accessoire wordt ook los verkocht. Het is zelf geen stethoscoop maar kan handmatig worden toegevoegd aan een Littmann Cardiology IV stethoscoop.
 • De 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop wordt voorgemonteerd geleverd voor uw gemak en is getest om te controleren of deze goed is ingesteld. Het instrument biedt de superieure akoestiek, het comfort en de kwaliteit van de 3M™ Littmann® Cardiology IV™ stethoscoop met daaraan toegevoegd tot 40x versterking (bij piekfrequentie in vergelijking met de analoge modus), actieve ruisonderdrukking en visualisatie van geluidsgolven met behulp van een bijbehorende app op een mobiel apparaat. Verder maakt de Eko-app in bepaalde landen, waaronder de Verenigde Staten, het mogelijk om gebruik te maken van de door de FDA goedgekeurde softwarefunctionaliteit van Eko om de aanwezigheid van eventuele hartruis te detecteren - kosteloos. Wanneer u de 3M™ Littmann® CORE digitale stethoscoop aanschaft, zorgen wij ervoor dat deze naar behoren wordt gemonteerd. Verder wordt een vaste contactpunt toegewezen voor service en ondersteuning van 3M™ Littmann® stethoscopen.
 • De Littmann CORE digitale stethoscoop kan schakelen tussen analoge en versterkte luistermodi, biedt Bluetooth®-connectiviteit met een mobiele apparaat en is voorzien van een tweezijdig borststuk met twee instelbare membranen. De Littmann elektronische stethoscoop model 3200 wordt niet meer geproduceerd. Dit model werkt alleen in de versterkte modus, is niet compatibel met mobiele apparaten en heeft alleen een enkelzijdig elektronisch membraan.

PRIJZEN EN VERKOOPPUNTEN

 • 3M™ Littmann® stethoscopen worden verkocht door geautoriseerde distributeurs die hun eigen prijzen bepalen. Om een geautoriseerde distributeur bij u in de buurt te vinden gaat u naar Littmann.be en selecteert u de pagina voor Littmann stethoscopen. U kunt ook contact opnemen met het regionale kantoor van 3M voor assistentie. Meld u aan voor e-mails van 3M Littmann of houd de sociale kanalen in uw land in te gaten om als een van de eerste te weten wanneer producten in uw land beschikbaar komen.

AAN DE SLAG

 • Raadpleeg de Snelstartgids in de doos.
 • Wanneer de 3M Littmann CORE digitale stethoscoop uit staat, werkt deze als een mechanische (analoge, niet versterkte) stethoscoop. U schakelt de versterkte modus van de 3M Littmann CORE digitale stethoscoop in door de aan/uit-schakelaar in te drukken. Het ledlampje gaat knipperen. U hoort nu versterkt en gefilterd geluid door de oordopjes.

  Het ledlampje van de CORE digitale eenheid geeft informatie over de status van het apparaat:
   

  1. Knipperend wit: eenheid staat AAN en is klaar om te worden gekoppeld met de mobiele Eko-app.
  2. (Koppeling met de app via Bluetooth® is niet noodzakelijk voor de versterking. Koppeling is alleen noodzakelijk voor het bekijken van de visualisatie van de geluidsgolven en voor het gebruik van functies als geluidsopname, delen en screening met AI-functionaliteit.)
    

  3. Constant wit: eenheid staat AAN en is gekoppeld met de mobiele Eko-app.
  4. Geel: eenheid is aangesloten op de voedingsbron en wordt opgeladen.
  5. Knipperend geel: batterij is bijna leeg.
  6. Groen: eenheid is aangesloten op de voedingsbron en volledig opgeladen.

  (Opmerking: de CORE digitale eenheid werkt niet tijdens het opladen.)

 • De 3M Littmann CORE digitale stethoscoop schakelt na 5 minuten inactiviteit naar stand-by. U kunt het apparaat weer inschakelen door het uit en weer aan te zetten.
 • Download de Eko-app in de Apple App Store® of Google Play™ Store, start de app en maak een Eko-account aan. Schakel Bluetooth® in op uw telefoon of tablet, start de Eko-app en zet de 3M Littmann CORE digitale stethoscoop aan. Koppel de stethoscoop vervolgens met uw apparaat volgens de instructies in de app.
 • Ja, Engels is beschikbaar op alle platforms. Spaans, Duits, Frans, Portugees en Italiaans zijn op dit moment beschikbaar op Android™ en komen in de toekomst beschikbaar voor iOS. Op beide platforms worden in de toekomst meer talen toegevoegd.
 • Eko is van plan de nieuwe versie van de Eko-app in 2023 in meer landen toegankelijk te maken. Meer nieuws volgt later.
 • Er worden geen gegevens opgeslagen in de app. De app werkt als een interface tussen het webplatform en uw gegevens. De Eko-app bestaat uit op de cloud gebaseerde software waarbij alle gegevens binnen de Verenigde Staten worden opgeslagen in de cloud. Gegevensbeveiliging is een van onze hoogste prioriteiten. Eko hanteert beleidsregels, procedures en technische veiligheidsmechanismen voor patiënt- en klantgegevens die voldoen aan de HIPAA. Voor patiëntgegevens maakt Eko gebruik van 256-bits AES-codering met beheerde sleutels, conform de voorschriften in de HIPAA en de aanbevelingen van de NIST. Er worden dagelijks gecodeerde back-ups gemaakt. De Eko-app voldoet ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de EU.
 • De nieuwe app is compatibel met iOS versie 13 en nieuwer en werkt niet op iPhones met iOS 12 of ouder. Als u iOS 12 of ouder gebruikt, wordt de app niet bijgewerkt naar de nieuwe app naar kunt u wel de oude versie van de Eko-app blijven gebruiken. Voor een volledige lijst van compatibele Android-apparaten kunt u terecht op deze pagina.
 • Vergewis u ervan met u luistert met het membraan aan de actieve zijde van het borststuk. Slechts één kant van het borststuk is actief op elk moment. Dit wordt aangegeven door een merkteken op de steel. Draai het borststuk om in te stellen welke zijde actief is.

  Voordat u de oordopjes in uw oren plaatst, controleert u of ze vooruit wijzen, van u af. Zo zorgt u ervoor dat de oorbuisjes worden uitgelijnd met uw oorkanalen voor maximaal comfort en maximale geluidsoverdracht.


  oor tips

  Verder is het belangrijk erop toe te zien dat de oordopjes goed aansluiten in de oorkanalen. Als u geen goede aansluiting kunt krijgen, moet u de headsetafstelling uitvoeren conform uw persoonlijke voorkeuren. Zo nodig vervangt u de oordopjes door de kleinere maat die in de verpakking is meegeleverd.


  oor tips

  Zie “Uw stethoscoop gebruiken”

 • U kunt luisteren naar geluiden met uw draadloze Bluetooth®-hoofdtelefoon door uw Littmann CORE stethoscoop te koppelen met de Eko-app op uw mobiele apparaat en vervolgens de functie ‘Play from Headphones’ in the Eko-app op uw mobiele apparaat gebruiken. U kunt dat live via Bluetooth® luisteren met behulp van de app. U gebruikt daarvoor de geluidsinstellingen om het geluid draadloos vanaf de telefoon naar de hoofdtelefoon te streamen. De Littmann CORE digitale stethoscoop kan niet rechtstreeks met een draadloze Bluetooth®-hoofdtelefoon worden gekoppeld.

  Als u de Eko-app en externe luidsprekers of een hoofdtelefoon gebruikt om live te luisteren, raden we aan luidsprekers of een hoofdtelefoon met een kabelaansluiting te gebruiken voor de beste geluidskwaliteit.Draadloze hoofdtelefoons bieden een wisselende geluidskwaliteit. Hier vindt u meer informatie.

 • Voor het luisteren naar hart- en longgeluiden in getrouwe weergave tijdens het afspelen van geluidsopnames op een telefoon of tablet wordt een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit aanbevolen. Luidsprekers van telefoons bieden geen optimale geluidskwaliteit. Als u tijdens een opname u het geluidsvolume wijzigt op de 3M Littmann CORE digitale stethoscoop, wordt het volume van het opgenomen geluid in de app niet gewijzigd. Derhalve moet het afspeelvolume worden aangepast in de app of op het slimme apparaat zelf.
 • App-versie uitgebracht in maart 2022 in de Verenigde Staten: Wanneer de stethoscoop is verbonden met de app, kunnen filters worden geselecteerd door naar Menu -> App Settings -> CORE Audio Filter te gaan in de mobiele Eko-app. U hoeft daarbij de stethoscoop niet aan te raken. Het standaardfilter is 'Wide', maar u kunt ook hart- en longfilters selecteren om respectievelijk de lagere en hogere frequenties in het geluidsprofiel te benadrukken. Uw filterselectie wordt bewaard wanneer u de app uitschakelt.

  Andere versies: Wanneer de stethoscoop is verbonden met de app, kunnen filters worden geselecteerd in het instellingenmenu in de mobiele Eko-app. U hoeft daarbij de stethoscoop niet aan te raken. Het standaardfilter is 'Wide', maar u kunt ook hart- en longfilters selecteren om respectievelijk de lagere en hogere frequenties in het geluidsprofiel te benadrukken.

 • Voer auscultatie zo mogelijk uit in een stille omgeving. De Littmann CORE digitale stethoscoop heeft weliswaar actieve ruisonderdrukking, maar tijdens auscultatie is nog wel enig omgevingsgeluid hoorbaar.

  Met de instelbare membraantechnologie van 3M kunt u naar verschillende geluidsfrequenties luisteren, simpelweg door de druk op het borststuk aan te passen. Bij plaatsing van het borststuk op de borstkas patiënt met lichte druk hoort u laagfrequente geluiden. Als u de druk een beetje verhoogt, hoort u de hoogfrequente geluiden. Als u de Eko-app en externe luidsprekers of een hoofdtelefoon gebruikt om live te luisteren, raden we aan luidsprekers of een hoofdtelefoon met een kabelaansluiting te gebruiken voor de beste geluidskwaliteit. Draadloze hoofdtelefoons bieden een wisselende geluidskwaliteit. Hier vindt u meer informatie.

 • De 3M Littmann CORE digitale stethoscoop kan niet rechtstreeks worden gekoppeld met een hoortoestel. Maar als uw hoortoestel compatibel is met Bluetooth® en kan worden gekoppeld met uw telefoon, kunt u gebruikmaken van de functie ‘Play from Headphones’ in de app om het gebruik draadloos naar uw hoortoestel te streamen vanaf de telefoon. Het is cruciaal dat u met uw audioloog bevestigt dat u hoortoestel de benodigde frequenties voor het uitvoeren van een diagnostische auscultatie kan weergeven. Hier vindt u meer informatie.

 • App-versie uitgebracht in maart 2022 in de Verenigde Staten: De 3M Littmann CORE digitale stethoscoop is voorzien van actieve ruisonderdrukking die in en uit kan worden geschakeld via Menu -> CORE Settings in de Eko-app. De standaardinstelling in de app is OFF (UIT). De actieve ruisonderdrukking wordt ook uitgeschakeld wanneer de stethoscoop wordt uitgeschakeld.

  Andere versies: De 3M Littmann CORE digitale stethoscoop is voorzien van actieve ruisonderdrukking die in en uit kan worden geschakeld via het instellingenmenu in de Eko-app. De standaardinstelling in de app is OFF (UIT). De actieve ruisonderdrukking wordt ook uitgeschakeld wanneer de stethoscoop wordt uitgeschakeld.

 • App-versie uitgebracht in maart 2022 in de Verenigde Staten: Tik in de Eko-app op “Patients” en selecteer vervolgens de patiënt en vervolgens de opname. Tik ten slotte op “Share” en volg de aanwijzingen. De ontvanger hoeft geen Eko-account te hebben voor het ontvangen en openen van deze bestanden.

  Andere versies:Ga in de Eko-app naar “Patients” > “Select patient” > “Edit” en tik op “Share patient”. Vervolgens kunt u het e-mailadres van de ontvanger invoeren en wordt de geluidsopname naar de ontvanger verzonden. De ontvanger moet ook een Eko-account hebben om de gedeelde opnames van de patiënt te kunnen bekijken.

 • Laad uw 3M Littmann CORE digitale stethoscoop of CORE digitale accessoire op wanneer het gele lampje begint te knipperen. Sluit de meegeleverde micro-USB-kabel aan op de USB-poort van het apparaat en sluit het andere uiteinde (USB-A) aan op een USB-oplader met UL-certificering (max. 5 V). Het lampje op het apparaat gaat ononderbroken geel branden om aan te geven dat het apparaat wordt opgeladen. Het lampje gaat ononderbroken groen branden wanneer het apparaat volledig is opgeladen.

 • Het duurt ongeveer 2,5 uur om een geheel uitgeputte batterij volledig op te laden. Een volledig opgeladen stethoscoop is goed voor 8 uur onafgebroken digitaal gebruik. We raden aan de digitale eenheid tussen elk gebruik uit te schakelen om de batterijduur te maximaliseren.

  OPMERKING: De digitale eenheid kan niet worden ingeschakeld wanneer deze wordt opgeladen. De digitale eenheid bevat geen onderdelen die door de gebruiker kunnen worden onderhouden en de eenheid is niet ontworpen om door de gebruiker te worden geopend.

 • De digitale eenheid schakelt na 5 minuten inactiviteit naar stand-by om de batterij te sparen. Het witte lampje op de eenheid gaat uit wanneer de digitale eenheid naar stand-by schakelt, maar de aan/uit-knop blijft in de AAN-stand, uitgelijnd met het oppervlak van de volumeknoppen.

  U kunt de digitale eenheid weer aan zetten door de knop in te drukken naar de UIT-stand en vervolgens weer naar de AAN-stand. Het witte lampje gaat weer branden om aan te geven dat het apparaat AAN staat.

 • Het geluidsniveau kan worden versterkt in 7 stappen tot maximaal 40x versterking (op piekfrequentie, in vergelijking met de analoge modus) tijdens het luisteren met de oordopjes van de stethoscoop. U verhoogt het volumeniveau door op de plusknop aan de zijkant van de eenheid te drukken en verlaagt het volumeniveau door op de minknop aan de zijkant van de digitale eenheid te drukken. Als u een hoofdtelefoon gebruikt om via uw smartphone of tablet aan de geluiden te luisteren, moet u het volume van uw apparaat op de gebruikelijke wijze aanpassen. In dat geval hebben de volumeknoppen op de stethoscoop geen effect. Opmerking: Het wijzigen van het volume op de digitale eenheid heeft geen gevolgen voor het volume van een opname in de Ako-app op uw mobiele apparaat. Derhalve moet het afspeelvolume worden aangepast in de app of op het slimme apparaat zelf.
 • Ja, de stethoscoop kan met een laser worden gegraveerd. Traditioneel graveren wordt niet aanbevolen omdat dit kan leiden tot meer schurende geluiden tijdens auscultatie. Haal de stethoscoop niet uit elkaar, op welke manier dan ook (bijvoorbeeld de slang lostrekken, de slangsteel losschroeven).

EKO AI

 • Eko AI is een suite algoritmen gebaseerd op kunstmatige intelligentie voor zelflerende systemen die behandelaars helpen hartruis te detecteren. (Hartruisdetectie is momenteel alleen beschikbaar in de VS, maar komt in de toekomst ook beschikbaar in andere landen).

GARANTIE-INFORMATIE

SERVICE EN ONDERSTEUNING

 • Als u behoefte hebt aan service en ondersteuning voor de Littmann CORE digitale stethoscoop in de Verenigde Staten, kunt u terecht op littmann.com/service of bellen naar 1-800-228-3957. Kies optie 1 voor Littmann, vervolgens optie 2 en ten slotte optie 1 voor 3M Littmann CORE Support.

  Als u zich buiten de VS bevindt, kunt u voor service en ondersteuning voor de Littmann CORE digitale stethoscoop gaan naar littmann.com om de contactinformatie voor uw plaatselijke kantoor van 3M op te zoeken.

  In Europa, het Midden-Oosten en Afrika kunt u voor service en ondersteuning voor uw Littmann CORE digitale stethoscoop contact opnemen met het plaatselijke kantoor van 3M of een e-mail sturen naar 3M.littmann.emea@mmm.com

  In Canada kunt u voor service en ondersteuning voor de Littmann CORE digitale stethoscoop een e-mail sturen naar CAService@mmm.com of bellen naar 1-800-268-6235.

  Voor service en ondersteuning voor de CORE digitale accessoire of vragen over de Eko-app kunt u terecht op support.ekohealth.com.

PRODUCTSPECIFICATIES

REINIGING EN VERZORGING

 • Reinig externe onderdelen tussen opeenvolgende patiëntonderzoeken met reinigingsdoekjes met 70% isopropylalcohol. In normale omstandigheden is het niet nodig om de CORE digitale accessoire los te maken van de stethoscoop tijdens de schoonmaakprocedure. De membranen, de antikoudehoes en de oordopjes kunnen zo nodig worden verwijderd voor grondige reiniging. Vergewis u ervan dat alle onderdelen en oppervlakken droog zijn voordat u het geheel weer in elkaar zet. Als u een oordopje wilt verwijderen, neemt u het oordopje stevig tussen de duim en wijsvinger van een hand en trekt u deze in een ruk van de oorbuis die u vasthoudt met de andere hand. U brengt de oordopjes weer aan door de smalle zijde stevig op de oorbuis te duwen totdat deze volledig op zijn plaatst klikt. Vergewis u ervan dat de oordopjes stevig aan de headset zijn bevestigd voordat u ze in uw oren doen, om letsel aan het oorkanaal te voorkomen. Voorkom beschadiging van de stethoscoop door de stethoscoop niet onder te dompelen in vloeistof, niet te onderwerpen aan een sterilisatieproces (bijvoorbeeld autoclaveren, steriliseren met vloeibare chemicaliën), en niet te bewaren in extreme hitte.